Sigma Coatings Kleurentrends

Sigma coatings heeft de kleurentrends voor 2012 en 2013 op een rij gezet. Deze sluiten aan bij de trends die worden waargenomen in de samenleving. Dit alles is weergegeven in een rapport: PPG-trend forecast. Er zijn volgens dit rapport vijf belangrijke trends, met elk bijbehorende kleuren:

1. Intellectual wellness,
met nadruk op zintuigelijke waarde als tast, geur, smaak en klank. Bijpassende kleuren: blauw, warme zandkleuren, staalgrijs, off-whites en mauve.

2. Newborn Heritage,
met een hang naar het traditionele en handgemaakte. Bijpassende kleuren: wijnrood, mosterdgeel, paarsblauw, muntgroen en beige tinten

3. Personal Impulse,
met behoefte aan expressieve, persoonlijke producten. Bijpassende kleuren: fel oranjerood, licht blauwgrijs, donker bruin, grijstinten en warm oranje.

4 . Mundane Surprise,
als reactie op de economische crisis ontstaat de tegenbeweging die spontaan, positief en duurzaam is. Bijpassende kleuren: zilvertinten, zwart & wit, fel rood, hard geel en kobaltblauw

5. Human Tech,
met behoefte aan rust en ruimte in de woning: Bijpassende kleuren: neutrale grijstinten, mat zwart, helder rood, groentinten en hoogglans wit.